Solcan
Editarea licenței
  Pagina principală         Condiții licență         Pagina Eseului filosofic  

Editor LATEX
Editor BibTEX

Exemplu de fișier cap.tex
Exemplu de fișier BibTEX

Editarea licenței în LATEX pe Internet

Această pagină este destinată doar celor care folosesc pachetul LATEX pentru lucrarea de licență în filosofie. În mod normal, editorul Vim este cel mai potrivit pentru crearea de texte. Pentru începătoare sau începători este recomandabil editorul din TEXnicCenter. În situații speciale puteți folosi editoarele din această pagină. Ele nu oferă decât un număr minim de funcții. Pentru texte fără multe formule sau tabele ar trebui să fie relativ utile.

Dacă nu aveți un calculator acasă sau vreți să completați textul licenței într-o bibliotecă, în sala de calculatoare, la Internet Café sau alt loc dotat cu calculatoare, dar lipsit de un editor adaptat pentru LATEX, folosiți editoarele din această pagină. Nu scrieți însă prea mult text dintr-o dată! Nu uitați să salvați textul scris sau să-l puneți în mesajul pentru e-mail (înainte de a schimba sau închide pagina editorului). Când treceți la altă pagină pierdeți tot textul scris deja! Și dacă mai chemați o dată pagina editorului pierdeți textul editat!

Pachetul Licenta presupune crearea unor fișiere cap1.tex sau cap2.tex sau cap3.tex etc., în funcție de numărul capitolului din teză. În aceste fișiere puneți text cu ajutorul editorului de LATEX. La începutul acestui fișier trebuie plasate următoarele comenzi:


\chapter{Titlul capitolului}
\label{cap1}
	

Evident, adaptați eticheta la numărul capitolului.

Dacă n-aveți posibilitatea de a crea un fișier, copiați conținutul capitolului în textul mesajului transmis prin e-mail. Nu uitați să puneți însă capul construit după modelul de mai sus (cap care ne spune despre ce capitol este vorba).

Pentru bibliografie, creați fișierul licenta.bib sau doar conținutul acestuia cu editorul de BibTEX.

Consultați pagina Eseului filosofic pentru comenzile LATEX mai complicate.