înainte sus înapoi
Înainte: BibTEX Sus: Învăţarea LATEX Înapoi: Ziua a şasea


A şaptea zi

Căutaţi în dosarul MikTEX calea texmf\doc\guides. Veţi găsi acolo un dosar lshort-english. În el se află o carte scrisă de Tobias Oetiker, Hubert Partl, Irene Hyna şi Elisabeth Schlegl The Not So Short Introduction to LATEX2e. Este o introducere foarte bine făcută şi puteţi să o folosiţi cu mare succes pentru a consolida cunoştinţele de bază în materie de LATEX. Documentaţia include versiuni ale acestei cărţi în mai multe limbi.

Sursele cărţii lui Oetiker et al. se află în dosarul texmf\source\lshort-english. Dezarhivaţi-le şi creaţi, cu ajutorul TEXnicCenter un proiect având fişierul lshort.tex ca fişier principal. Dacă aveţi o instalaţie completă, după două-trei compilări, obţineţi un fişier de tip dvi acceptabil. Cartea este concepută pentru a fi transformată în pdf. Prefer dvi-ul în combinaţie cu TEXnicCenter pentru că astfel pot fi studiate în condiţii optime sursele. Vizualiza-ţi dvi-ul; daţi un dublu clic în punctul care vă interesează şi studiaţi sursa.

Sunt o mulţime de elemente interesante în documentaţie. Ne limităm aici doar la două recomandări suplimentare. Restul puteţi descoperi şi singure sau singuri.

Citiţi articolul lui Guido Gonzato LATEX for Word Processor Users din dosarul latex4wp. Veţi înţelege cum puteţi produce cu ajutorul LATEX tot ceea ce puteţi realiza cu ajutorul unui procesor de cuvinte. Cu alte cuvinte, aflaţi de ce n-aveţi nici un motiv să regretaţi trecerea de la editorul de birou la LATEX.

Un articol scurt, dar extrem de interesant, este cel al lui Piet van Ostrum, Page Layout in LATEX. Îl găsiţi, în dosarul fancyhdr, pe calea texmf\doc\latex . Articolul oferă explicaţii pertinente cu privire la structura paginii.


înainte sus înapoi
Înainte: BibTEX Sus: Învăţarea LATEX Înapoi: Ziua a şasea
2004-06-07